Annulatie europese tournee Johannes- & Mattheuspassie Collegium Vocale Gent

  • 13 maart 2020

Ten gevolge van het Coronavirus in Europa  worden alle concerten in het kader van de Johannes- en Mattheuspassietournee van Collegium Vocale Gent jammer genoeg geannuleerd.

De meeste concertzalen nemen het Coronavirus heel ernstig en nemen verstrengde voorzorgsmaatregelen. Daardoor worden alle publieke evenementen in maart afgelast.

Indien u tickets voor een van deze voorstellingen gekocht heeft, zal u door de desbetreffende concertzaal verder gecontacteerd worden.

Generale repetitie op de website

Op vrijdagavond 13 maart zulen wij de generale repetitie online zetten op onze website. Vanaf 20u kan u de volledige Johannespassie van J.S. Bach door Collegium Vocale Gent olv Philippe Herreweghe beluisteren en bekijken.

Het is de uitdrukkelijke wens van Philippe Herreweghe, de solisten, het koor en het orkest van Collegium Vocale Gent om u toch te laten meegenieten van dit prachtige werk van J.S. Bach.
U geraakt niet meer tot in de concertzaal voor de Johannespassie maar op deze manier wil de hele ploeg van Collegium Vocale Gent er toch voor zorgen dat de Johannespassie tot bij u thuis geraakt.

Steun aan de zangers en musici

Veertig zangers en muzikanten hebben een hele week gerepeteerd om deze tournee tot een goed einde te brengen... volgens de eigen woorden van Philippe Herreweghe met een van de beste casts ooit.

Het onverwacht en op zo korte termijn annuleren van 6 concerten Johannespassie en 14 concerten Mattheuspassie (voor 90 zangers en instrumentisten)  met een "force majeur" of "overmacht" als annulatiereden, betekent voor alle musici een groot verlies van inkomsten.

Door de overmacht zijn immers ook concertzalen die annuleren niet verplicht een honorarium uit te betalen. Zij verliezen immers ook hun ticketinkomsten.

Omdat wij ervan uitgaan dat u een groot hart heeft voor Collegium Vocale Gent, willen wij u bij deze de kans geven een extra steun te geven aan de musici.
Dat kan via een financiële bijdrage per overschrijving aan vzw Collegium Vocale, Drongenhof 42, 9000 Gent
IBAN BE 08 8939 4405 7013 – BIC VDSP BE91  met vermelding "Passies 2020".

U kan het ook rechtstreeks doen via deze link ticketshop.ticketmatic.com

Collegium Vocale Gent garandeert u dat alle fondsen die op de rekening binnenkomen met deze vermelding naar een eenmalig fonds gaan dat evenredig zal verdeeld worden onder alle musici als een billijke vergoeding voor het geleden verlies en deze onverwachte werkloosheid.

Het is immers voor freelance musici een zware dobber om dit op korte termijn te verwerken en wij zouden u ontzettend dankbaar zijn voor uw solidariteit.

Bron: nieuwsbrief Collegium Vocale Gent
Foto: © WouterMaeckelberghe / Bas Bogaert