ARTZUID 2019 met o.a. Nick Ervinck

Datum:
Locatie: Start beeldenroute, Minervalaan 1 te Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Tentoonstelling

De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Routekaarten en catalogus zijn verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan 1 of via de webshop.

Op ARTZUID zal werk te zien zijn van internationaal vermaarde kunstenaars als wel jonge kunstenaars. Aime Mpane Enkobo, Antoine Poncet, Aristide Maillol, Arman, Armando, Atelier Van Lieshout, Auguste Rodin, Barry Flanagan, César, Charlotte van Pallandt, Dan Graham, Daniel Göttin, David Altmejd, Dini Thomsen, Eja Siepman van den Berg, Elsa Tomkowiak, Erwin Wurm, Gabriel Lester, George Struikelblok, Gerda Maise, Gloria Friedmann, Hans van de Bovenkamp, Henk Visch, Irene Fortuyn, Ivan Cremer, Jan Fabre, Jaume Plensa, Jean Dubuffet, Jems Koko Bi, Jerzy Kedziora, Jésus Rafael Soto, Joel Shapiro, Johan Tahon, Judith Wiersema, Karel Appel, Klaas Gubbels, Lon Pennock, Marc Quinn, Matthew Monahan, Morgan Betz, Nancy Rubins, Nick Ervinck, Nic Jonk, Oliver Laric, PJ Roggeband, Roberto Barni, Sachi Miyachi, Sandro Chia, Theo Jansen, Tom Claassen, Tony Matelli, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Yubi Kirindongo.

Dankzij de beeldenroute herleven de lanen en pleinen deze zomer tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling is geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen. De figuratieve beelden waarmee mensen zich kunnen vereenzelvigen maken de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegen daar een spannende interactieve beleving vol vermaak aan toe. Deze 6de editie van ARTZUID verleidt tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.

Rondleidingen

Volg elke zaterdag en zondag om 13:00 uur onze instaprondleiding of boek een persoonlijke groepsrondleiding voor uw eigen gezelschap op een dag en tijd naar keuze. Bekijk alle mogelijkheden voor rondleidingen onder Programma.

Kinderprogramma

Neem je klas mee naar ARTZUID en doe samen de kindertour, kom lekker knutselen in ons kinderatelier of besteed je vakantie creatief tijdens ons ART CAMP. Bij ARTZUID valt genoeg te leren én te beleven! Bekijk ons Programma voor alle activiteiten voor kinderen.

Locatie

De start van de beeldenroute is bij ons Informatiepaviljoen op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1, Amsterdam. De beeldenroute beslaat voornamelijk de Minervalaan en de Apollolaan (ook ten zuiden van Station Amsterdam Zuid), maar ook een deel van de Breitnerstraat, De Lairessestraat en het Museumplein

Openingstijden

ARTZUID vindt plaats van 17 mei t/m 15 september 2019. De 80 beelden staan tentoongesteld in de openbare ruimte en zijn 24 uur per dag toegankelijk.

Het Informatiepaviljoen op Minervalaan 1 is gedurende de tentoonstelling dagelijks open tussen 10.00 – 18.00 uur.

Informatiepaviljoen

In het Informatiepaviljoen op Minervalaan 1 kunt u terecht voor o.a. de routekaart, catalogus en lesboekjes. Ook is er een hapje en drankje verkrijgbaar. In de winkel kunt u ARTZUID gerelateerde artikelen kopen, zoals posters, ansichtkaarten, pins, e.a. Bezoekers kunnen gebruik maken van het toilet in het nabijgelegen Hilton Hotel. Het Informatiepaviljoen is ook het verzamelpunt van alle rondleidingen. Er is gratis WiFi beschikbaar, waarmee u de ARTZUID app kunt downloaden. U kunt de routekaart en catalogus ook van te voren bestellen in onze Webshop. Let op dat de verzendtijd 4 dagen kan zijn.