Brainwash talks i.s.m. Huis deBuren

Datum:
Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45 te Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Welke plek heeft lijden en ongeluk in onze samenleving, hoe ontdek je je seksualiteit als die op gespannen voet staat met je geloof en wat betekent kunstmatige intelligentie voor de menselijke geest? Tijdens Brainwash Talks gaan de meest inspirerende wetenschappers, filosofen en kunstenaars uit Nederland en België in steeds 12 minuten aan de slag met deze en vele andere grote vragen van nu. Een dag vol onverwachte inzichten, nieuwe ideeën en vooral veel stof tot nadenken.

Kom op zondag 8 maart naar de Brakke Grond in Amsterdam voor een ochtend- of middagprogramma, met acht talks elk. Of kies voor een passe-partout en zie alle zestien sprekers.

Brainwash Talks is een programma van Human en komt voort uit de samenwerking met Brainwash Festival, Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren en Human. Brainwash Talks worden later in 2020 uitgezonden op NPO2.

Ochtend: Toekomstvisies en grensverkenners & Worden wie je bent / 11:00 – 13:30 uur
Middag: Een nieuwe wereld & Leven en lijden / 14:30 – 17:00 uur

OCHTENDPROGRAMMA:

Toekomstvisies en grensverkenners
Kunstmatige intelligentie, kolonies op Mars en techgiganten die meer over je weten dan jijzelf. Hoe ziet menselijk leven eruit in de nabije toekomst? Zijn er grenzen aan wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen? En hoe kan de wetenschap helpen om onze wereld beter te begrijpen?

Worden wie je bent
Worden wie je bent. Dat dat lastiger is dan het op het eerste oog lijkt, dat wist Friedrich Nietzsche 130 jaar geleden al. Maar hoeveel moeilijker is dat geworden in deze tijden van extremen, in een wereld waarin vooral oog lijkt te zijn voor tegenstelling en conflict?

MIDDAGPROGRAMMA:

Een nieuwe wereld
De klimaatcrisis, groeiende economische ongelijkheid en onzekerheid: wie is er verantwoordelijk voor het oplossen van de grote problemen van deze tijd? En: hoe doen we dat? Blijven we aanmodderen binnen het huidige bestel, of moeten politiek en kapitalisme grondig op de schop?

Leven en lijden
Het gaat goed met ons. We zijn rijker, socialer, veiliger en gezonder dan ooit. Tegelijk geven we miljarden euro’s per jaar uit aan geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen en worden depressie en burn-out in rap tempo volksziekte nummer één. Waar gaat het mis?

Bestel tickets via https://brainwashfestival.nl/programma/brainwash-talks/