Collegium Vocale Gent - Johannes-Passion met Philippe Herreweghe

Datum:
Locatie: Concertgebouw, Concertgebouwplein 10 te Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Collegium Vocale Gent brengt onder leiding van Philippe Herreweghe Bachs Johannes-Passion in een intieme, kleinere bezetting, waarbij de solisten meezingen in de koorpartijen. Met topsolisten als Dorothee Mields en Alex Potter.

 

Intieme Johannes-Passion van Bach

Veel Bach-kenners omschrijven de Johannes-Passion als feller, bewogener, dramatischer en geconcentreerder dan de Matthäus-Passion. Volgens de laatste inzichten brengt Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe de passies van Bach (dus ook de Johannes-Passion) in een kleinere bezetting, waarbij de solisten meezingen in de koorpartijen. Een dergelijke ‘kleinere’ uitvoering zorgt voor meer intimiteit en emotionaliteit. De fraseringen en versieringen zijn beter waarneembaar.

 

Collegium Vocale Gent & Philippe Herreweghe

Het is in 2020 exact 50 jaar geleden dat Philippe Herreweghe Collegium Vocale Gent oprichtte. Momenteel geldt Collegium Vocale Gent als een van de meest vooraanstaande vocale ensembles op het gebied van oude muziek, en Philippe Herreweghe als een van de beroemdste dirigenten. Speciaal voor het jubileumjaar voert Collegium Vocale Gent dit jaar zowel de Johannes-Passion als de Matthäus-Passion uit! U bent met dit ensemble, deze dirigent en solisten als Dorothee Mields en Alex Potter verzekerd van een absolute topuitvoering.

 

Dit concert vormt mini-series met het Weihnachtsoratorium (16 december 2019) en de Matthäus Passion (2 april 2020).

 

Kaartverkoop via www.concertgebouw.nl