Collegium Vocale Gent - Weihnachts-Oratorium

Datum:
Locatie: Concertgebouw, Concertgebouwplein 10 te Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Geniet van een uitvoering door het wereldberoemde barokensemble Collegium Vocale Gent onder leiding van Christophe Prégardien.

Weihnachtsoratorium van Bach

Wat is de kerstperiode zonder het Weihnachtsoratorium van Bach? Wat diens Matthäus-Passion is voor de paastijd, dat is het Weihnachtsoratorium voor de kerstperiode. Gun uzelf een uitvoering op wereldniveau, met het wereldberoemde ensemble Collegium Vocale Gent, deze keer onder leiding van de beroemde Christoph Prégardien. Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes losse cantates, geschreven voor onder andere Eerste en Tweede Kerstdag en Driekoningen. Vandaag staan de eerste, tweede, derde en zesde cantate op het programma.

Collegium Vocale Gent

Het concert van vandaag is het eerste van een drietal topconcerten door Collegium Vocale Gent in seizoen 2019-2020, en vormt de opmaat voor het 50-jarig jubileum van dit beroemde Vlaamse ensemble, dat in 1970 werd opgericht door Philippe Herreweghe. Al snel na de oprichting mocht Collegium Vocale Gent zich scharen onder het selecte gezelschap van wereldberoemde oude muziekensembles.

Dit concert vormt mini-series met de Johannes-Passion (16 maart 2020) en de Matthäus-Passion (2 april 2020).

Kaartverkoop via www.concertgebouw.nl