Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond brengt actuele, markante kunst uit Vlaanderen naar Amsterdam en de rest van Nederland. Vernieuwing, kruisbestuiving, verbindingen leggen en artistieke durf staan daarbij voorop. Van visuele kunst, literatuur, dans en theater tot muziek, performance, film, design, mode, architectuur, documentaire en nieuwe media. Wat de Lage Landen bezig houdt, staat bij de Brakke Grond op de agenda.

Met zowel zijn Vlaamse als Nederlandse kennis en connecties is de Brakke Grond bij uitstek een netwerkorganisatie. Onze kracht ligt in het combineren van het beste van twee werelden. De Brakke Grond is dus niet alleen programmeur,  maar ook een koppelaar en coproducent.

We zijn actief in gesprek met kunstenaars, gezelschappen, culturele instellingen, steunpunten en fondsen om ideeën en projecten samen verder te ontwikkelen. De culturele identiteit van Vlaanderen willen we in heel Nederland voor het voetlicht brengen en het werken met partners in het veld is daartoe de beste manier. Daarbij vertaalt onze openheid zich ook programmatisch-inhoudelijk: nieuwsgierig en kritisch omarmen we verschillende kunstdisciplines en breed maatschappelijke thema’s. Dit levert een gevarieerd publiek en een groot draagvlak op. De Brakke Grond is een bijzonder voorbeeld van hoe dynamisch, wederkerig en van belang internationale samenwerking anno 2017 kan zijn. Geen Vlaamse enclave in Nederland, maar een scharnierpunt tussen twee lage landen.

Contact

Telefoon
+31 20 622 90 14

E-mail
info@brakkegrond.nl

Website
www.brakkegrond.nl

Twitter
@brakkegrond

Instagram
@brakkegrond

Facebook
www.facebook.com/brakkegrond