De mooiste fotografiegebieden van Nederland en Vlaanderen

  • 16 november 2021

Ook fan van natuurfotografie? Gelukkig hoef je voor een waanzinnige foto niet ver te reizen. National Geographic heeft samen met Natuurpunt en Natuurmomenten enkele Vlaamse en Nederlandse natuurgebieden op een rijtje gezet waar je prachtige foto’s kan maken.

Deze plekken lopen van de vele landschappen in het Grenspark Kempen-Broek tot de herfstsfeer op de bospaadjes van Het Heuvelland. Het grenspark Kempenbroek te Limburg is een uitgestrekt natuurgebied dat een mozaïek van landschappen aanbiedt met de duizend hectaren moerassen, de open vlakte en de bossen.

In het landschap van de Marker Wadden te Flevoland is de blikvanger de uitkijktoren ‘de Steltloper’ en vliegen er meer dan 200 vogelsoorten in het rond. De Uitkerkse Polder in West-Vlaanderen is een open natuurgebied en de ideale plek om zeldzame weidevogels te fotograferen.

Verder, kan je in Kardinge te Groningen heel wat mooie bloemenweiden vastleggen. In het natuurgebied Demerboeken gelegen in Vlaams-Brabant kan je mooie foto’s nemen langs de moerassen en hooilanden. Tot slot, bieden de Kaapse Bossen in Utrecht ook prachtige herfstplaatjes.

Welke plek ga jij eerst bezoeken op deze mooie herfstdagen?

Bron: National Geographic https://www.nationalgeographic.nl/dit-zijn-de-mooiste-fotografiegebieden-van-nederland-en-vlaanderen
Foto: © FOTO VAN NATUURPUNT | YVES ADAMS - VILDA