Eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm staat eindelijk op Netflix

  • 10 december 2020

Precies twee maanden geleden kondigde Netflix geweldig nieuws aan. De streamingsdienst zou op 7 december de allereerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm uitbrengen. We hebben 61 dagen met smart zitten wachten en vandaag is het dan eindelijk zover. ‘De Familie Claus’ staat online!

De film vertelt het verhaal over Jules Claus, die helemaal niet van kerst houdt. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde 'mooiste tijd van het jaar'. Maar daar komt verandering in als hij in de speelgoedwinkel van zijn moeder een magische sneeuwbol vindt die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman! De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules zijn vader er niet meer is, heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen. Wanneer zijn opa een been breekt, besluit Jules hem te helpen. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met anderen, moet hij eerst zelf leren om weer van het mooiste feest ter wereld te houden.

De cast bestaat onder meer uit Jan Decleir, Mo Bakker, Bracha van Doesburgh, Amber Metdepenningen, Josje Huisman, Renée Soutendijk, Eva Van der Gucht, Janne Desmet, Stefaan Degand, Bert Haelvoet, Sien Eggers, Carly Wijs, Maarten Bosmans en Pommelien Thijs.

‘De Familie Claus’ is vanaf nu te zien op Netflix Vlaanderen en Nederland. In 2021 krijgt de film een wereldwijde release.