Film De Slag om de Schelde is geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie

  • 27 juli 2021

De Slag om de Schelde is door het Nederlands Film Fonds geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie dit jaar. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Tijdens het Nederlands filmfestival op maandag 27 september worden de daadwerkelijk genomineerden bekend gemaakt. De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats op 1 oktober.

Gouden status and counting

De Slag Om De Schelde trok als eerste filmrelease na de lockdown 100.000 bezoekers naar de bios. Regisseur Matthijs van Heijningen en acteur Gijs Blom mochten 12 juni de Gouden Film in ontvangst nemen! Inmiddels staat de teller boven de 340.000 en tellen we graag nog wekenlang door.

Recensies: unaniem 4 sterren

De grote Nederlandse dagbladen NRC Handelsblad, De Telegraaf, De Volkskrant, Algemeen Dagblad, maar ook de vele andere dagbladen en magazines zijn het er unaniem over eens dat de film 4 sterren verdient. Een betere aansporing om de film te gaan bekijken is niet denkbaar.

 

De film als katalysator voor het hele verhaal over de slag

We horen regelmatig de opmerking dat in de film niet het hele verhaal over de Slag wordt verteld. Dat kan ook niet in een speelfilm. De film is echter een geweldige katalysator waarmee ook dat héle verhaal steeds meer aandacht krijgt. Zo maakte de Telegraaf in aanloop naar de release een prachtige reportage van 14 minuten met o.a. bijdragen van Tobias van Gent, die samen met Hans Sakkers het standaardwerk over de Slag om de Schelde schreef en ooggetuige Ko de Bruijne uit Vlissingen.

Ook wordt dit najaar een educatief programma voor middelbare scholieren gelanceerd waarin het brede verhaal van de slag nadrukkelijk wordt verteld.

Persbericht de Slag om de Schelde