Hooverphonic vertegenwoordigt België dit jaar op het Eurovisie Songfestival 2021

  • 7 mei 2021

De Belgische band Hooverphonic heeft de afgelopen 25 jaar de grenzen tussen symfonische soundscapes en zeer aanstekelijke popmelodieën doen vervagen. Frontman Alex Callier heeft er altijd naar gestreefd om kwaliteitsliederen te leveren, gezongen door de beste zangers in de branche.


Zangeres Geike Arnaert is terug bij Hooverphonic! De 41-jarige zangeres maakte al deel uit van de band van 1997 tot 2008. Precies 20 jaar na de release van Hooverphonic's album “The Magnificent Tree” en voorafgaand aan hun aanstaande deelname aan het Eurovisie Songfestival voelden ze dat het de juiste tijd was voor een reünie. 

Hooverphonic zou origineel in 2020 België vertegenwoordigen met het nummer Release Me. Dit jaar mogen ze weer meedoen met het nummer The Wrong Place.

Bekijk hier de video!!

 
Alex Callier, lid van de band, zei: “We voelden alle drie de drang om weer aan het werk te gaan. We zijn nog steeds de ‘core of Hooverphonic’.”


Het werk van de band is veel gebruikt in televisieseries, commercials en films over de hele wereld, en nummers als Mad About You, Vinegar & Salt, Eden en Romantic zijn deel geworden van het Belgische muzikale erfgoed. In 2020 vierde de band de 20ste verjaardag van hun monumentale album The Magnificent Tree.

Hooverphonic zal in de tweede helft van Semi-Final 1 te zien zijn.