Internationale studiedag ‘Data science for better decisions’

Datum:
Locatie: Tour & Taxis site, Havenlaan 86C te Brussel
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Programma 

In de voormiddag reflecteren Professor Diane Coyle (Cambridge University) en Kenneth Cukier (The Economist) over de positie van big data, data science en bijbehorende technieken (zoals machine learning en artificiële intelligentie) in het bredere datalandschap. Ze bespreken hoe digitale ontwikkelingen een invloed hebben op beleidsvorming, en waarom het beleid nieuwe databronnen nodig heeft. 

In de namiddag gaan we in vier parallelsessies dieper in op verschillende data science technieken en hun toepassingen alsook op de voorwaarden die een efficiënt gebruik van deze technieken ondersteunen. De drie besproken technieken betreffen ‘Machine learning’, ‘Natural language processing’ en ‘Beelden en visualisatie’. De voorzitter van de sessie geeft een algemeen overzicht, waarna er twee presentaties volgen die de mogelijkheden van deze technieken voor betere statistieken illustreren en concretiseren. 

In het afsluitend panelgesprek bekijken we met internationale experten ter zake wat het efficiënt gebruik van deze nieuwe technieken veronderstelt voor de werkwijzen binnen een statistiekinstelling. 

Het programma is beschikbaar op www.statistiekvlaanderen.be/dsdecisions

Inschrijven kan hier