Nederlands Theater Festival - Hannah De Meyer met New Skin

Datum:
Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45 te Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Nederlands Theater Festival: Toneelhuis / Hannah De Meyer / In coproductie met Frascati Producties

Een jonge generatie van anti-racistische schrijvers, klimaatactivisten en economen staat op. Vanuit hun woede gaan ze op zoek naar alternatieven voor ‘succes’ en ‘welvaart’. New skin gaat over hun verontwaardiging en vastberadenheid. En over de energie en liefde die ermee samengaan. Deze voorstelling maakt deel uit van de selectie van het Nederlands Theater Festival.

Een jonge generatie van antiracistische schrijvers, klimaatactivisten, economen staat op. De eerste generatie die het economisch gezien niet beter heeft dan haar ouders. Jonge mensen die geboren worden in een kapotte wereld, rondkijken en verontwaardigd vragen: Really? Is this what you’ve left us?

Vanuit die woede gaan ze op zoek naar alternatieve verhalen over wat succes is, welvaart, een welvarende maatschappij.

"Die verontwaardiging kan een transformerende kracht zijn. Het fascineert me hoe in levensbedreigende situaties een enorme veerkracht en verbeelding wakker kunnen worden. Hoe in het hart van politieke en klimatologische dreiging vredesbewegingen ontstaan. Mensen die in het hart van onrecht en verwoesting kijken en dan toch vastberaden iets zeggen over liefde.” - Hannah De Meyer

Kaartverkoop via www.brakkegrond.nl
Foto: © Dries Segers