Nieuws

  • 5 juni 2019
NVAO nieuwe website

NVAO | Beloftevolle nieuwe lerarenopleidingen: vertrouwen, maar tegelijk ook aanbevelingen

De specifieke lerarenopleidingen (SLO's) zoals die vandaag bestaan, maken vanaf volgend academiejaar plaats voor 59 gloednieuwe educatieve graduaats- en masteropleidingen aan de hogescholen en universiteiten in Vlaanderen. Vooraleer ze mogen starten moeten ze langs de NVAO.
Digitale transitie
  • 29 mei 2019

Fokus op digitale transitie in grensregio

Het is prettig om in een veranderingstraject je te kunnen spiegelen aan anderen die zich in eenzelfde situatie bevinden.
Tarwe / graan veld
  • 22 mei 2019

Vlaamse en Nederlandse veldbijeenkomsten Leve(n) de Bodem

In het kader van het Nederlands-Vlaams Interreg-project ‘Leve(n)de Bodem lopen al enkele jaren diverse akkerbouwgerichte praktijkonderzoeken in Zuid-Nederland en Vlaanderen.
Logo ANV - jongerenproject
  • 9 mei 2019

Start ANV-jongerenproject 20 TWINTIGERS voor NL en VL jongeren

Ben jij student of sta je aan het begin van je beroepsloopbaan? Heb je ambities die je concreter wilt maken? Wil je je netwerk, kansen en mogelijkheden vergroten? Een brede kijk kunnen presenteren en je soepel bewegen als je met de top in aanraking komt?
Logo Interreg Vlaanderen - Nederland
  • 24 mei 2019

Slimme biosensoren moeten recalls in de voedingsindustrie helpen voorkomen

De Universiteit Maastricht, de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Hasselt hebben een biosensortechnologie ontwikkeld om voedingsproducten op een goedkope en snelle manier tijdens het productieproces te testen op mogelijke bacteriële verontreinigingen.
Plaatje sneltram Hasselt - Maastricht
  • 21 mei 2019

Raad van State (NL) zet licht op groen voor sneltram Hasselt - Maastricht

De Raad van State vanmorgen uitspraak gedaan over het bestemmingsplan aan Nederlandse kant.  Zij oordeelden dat er geen redenen zijn om het beste