Pacificatielezing 2021 met Manfred Sellink

Datum:
Locatie: Stadhuis van Gent
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Pacificatielezingen vzw beschouwt de Pacificatie van Gent als een rijke culturele en maatschappelijke erfenis. De vereniging organiseert elk jaar lezingen om van gedachten te wisselen over het verleden en de toekomst van Vlaanderen en Nederland. We nodigen daarbij bijzondere sprekers uit, die de geest van het verdrag uit 1576 vertalen naar de hedendaagse tijd.

De maatschappelijke relevantie van de vereniging blijkt uit de Pacificatielezingen zelf. De inhoud van de lezingen zowel als de stijlvolle manier waarop ze worden georganiseerd, zorgen ervoor dat de vereniging op de interesse kan rekenen van een omvangrijk publiek en de welwillende sympathie van sponsors en andere verenigingen, zowel in Vlaanderen als in Nederland.

De lezingen vinden plaats in een historische entourage: in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis en in de Grote Kerk in Breda. Thema’s zijn politiek, muziek, economie, literatuur en pacificatie. Naar aanleiding van de 25ste Pacificatielezing ontving De Pacificatielezingen vzw de ANV Visser-Neerlandiaprijs in 2008.

Via deze website kunt u op de hoogte blijven van onze activiteiten. We nodigen u graag uit om met ons van gedachten te wisselen. Ook kunt u onze vereniging financieel ondersteunen. Natuurlijk bent u van harte welkom bij de lezingen!

https://pacificatielezingen.org/