Radio 1 BE pakt terug uit met literaire podcast over jong talent met Tom De Cock

  • 8 september 2021

Deze herfst zet Radio 1 opnieuw jonge auteurs in de kijker met een nieuwe reeks van de podcast Groen Gebladerte. In de podcast praat Tom De Cock met acht jonge beginnende schrijvers uit Vlaanderen en Nederland. Elke vrijdag wordt er een nieuwe aflevering klaargezet op LangZullenWeLezen.be en op radio1.be met een bijhorend portret in Culture Club tussen 18.00 uur en 20.00 uur.

Wie zijn de schrijvers van morgen? Dat is de vraag waar het nieuwe seizoen van de podcast Groen Gebladerte opnieuw een antwoord op geeft. In de podcast maken we kennis met acht nieuwe en jonge auteurs die hun eerste stappen zetten in de auteurswereld. Daarnaast wordt de volledige maand november op VRT NU, Eén, MNM, Ketnet, Radio 1, Radio 2 , Klara en LangZullenWeLezen omgedopt tot boekenmaand.

In de nieuwe reeks van Groen Gebladerte gaat presentator Tom De Cock in hun boekenkast op zoek naar de boeken die hun leven veranderden. Alle acht auteurs vertellen hun eigen levensverhaal, met acht verschillende stijlen en smaken. De acht beginnende auteurs werden geselecteerd in samenspraak met de culturele sector, het Overleg Literaire Organisatoren (OLO) en het Vlaams-Nederlands huis deBuren.

De jonge topfotograaf Chen Vandeput, die werd gekozen na een open oproep via Langzullenwelezen.be en Sabam for culture, maakte de portretten van de auteurs. De muziek in de podcastreeks werd gecomponeerd door Klara-stem Sander De Keere en Gloria Khetchoumian maakte de illustratie.

Overzicht afleveringen

Ontdek hieronder het overzicht van de acht afleveringen:

  1. vrijdag 10 september: Hans Depelchin (30) – Belg
  2. vrijdag 17 september: Sholeh Rezazadeh (31) – Nederlander
  3. vrijdag 24 september: Ibe Rossel (21) – Belg
  4. vrijdag 1 oktober: Mattijs Deraedt (28) – Belg
  5. vrijdag 8 oktober: Vincent Merjenberg (37) – Nederlander
  6. vrijdag 22 oktober: Esohe Weyden (21) – Belg
  7. vrijdag 29 oktober: Lisa Weeda (32) – Nederlander

Groen Gebladerte, vanaf vrijdag 10 september elke vrijdag een nieuwe aflevering op LangZullenWeLezen.be en op radio1.be.


Groen Gebladerte, is een podcast van LangZullenWeLezen voor Radio 1, in samenwerking met Sabam For Culture.

Bron:mudoo.be/

Tekst: Maaike Van den Cruyce