Soloshow Chloë Delanghe naar september 2021

Datum:
Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Samen met kunstenaar Chloë Delanghe en curator Samuel Saelemakers heeft de Brakke Grond besloten om tentoonstelling Famyly uit te stellen. De eerste grote soloshow van de Vlaamse kunstenaar in Nederland zal plaatsvinden van 3 september tot en met 10 oktober 2021.

Met een verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de komende maanden in ons achterhoofd, hebben we gezamenlijk de knoop doorgehakt om deze tentoonstelling niet in het voorjaar te organiseren. Het intieme, persoonlijke karakter van nieuw werk van Delanghe vraagt om een intensieve opbouwperiode waarbij de kunstenaar voor langere tijd zelf op locatie in Amsterdam zal werken. Gezien de geldende reisbeperkingen en de dreiging van een derde golf, lijkt een verplaatsing naar het najaar meer recht te doen aan het werk zelf, en veiliger te zijn voor alle betrokkenen. 

Over Famyly
De titel van de tentoonstelling, Famyly, verstoort de lezing en spelling van een alledaags woord. Deze semiotische kortsluiting, waarbij een taalteken en haar betekenis troebel worden, roept een onstabiele wereld op - familiair en vervreemdend tegelijk. Donkere gedachten worden “met licht geschreven”: de tentoonstelling omvat nieuwe fotografische werken, diaprojecties en video’s waarin Delanghe de ruimte verkent tussen herinnering en fictie.

Over Chloë Delanghe
Beeldend kunstenaar Chloë Delanghe (Oostende, 1991) woont en werkt in Brussel. Familieverhalen, persoonlijke observaties en herinneringen zijn elementen waarmee Delanghe een intiem universum creëert waarin niet altijd duidelijk is wat fictie is en wat niet. De empathische en analytische blik van de kunstenaar, die voornamelijk werkt in fotografie, film en video, toont een tegelijk herkenbare als bevreemdende wereld.

 

Bron: www.brakkegrond.nl
Foto: © Chloë Delanghe, Masks, 2020.