Stages en vacatures

Onderstaande vacature is beschikbaar voor de periode januari - maart / april - juni / september - november 2023

De Diplomatieke Vertegenwoordiging in het buitenland zijn steeds op zoek naar jong talent die het Vlaams buitenlands beleid in de praktijk wil ervaren! 

Ben jij masterstudent, in de laatste rechte lijn om je diploma te behalen en op zoek naar een boeiende stageplek voor 3 maanden? Neem dan zeker een kijkje op www.fdfa.be/nl/vacatures-en-stages-bij-buitenlandse-zaken voor alle beschikbare werkervaringen.

De Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen in Nederland, heeft nog een beschikbare stageplek voor de periode:   januari - maart / april - juni / september - november 2023

Klik hier, voor meer informatie voor een stage in Den Haag

Aanmelden kan door je CV en motivatiebrief te bezorgen aan denhaag@flanders.eu.

Marijke De Vlaminck:

“Door stage te lopen bij de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland krijg je een inkijk in de werking van een diplomatieke post: kennis en ervaringen die je nergens in een academische cursus vindt. Je ontwikkelt er je vaardigheden als beleidsmedewerker terwijl je jezelf verdiept in de Nederlandse politiek en de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. De stage biedt tevens een uitgelezen kans om je netwerk uit te breiden, maar bovenal kom je terecht in een zeer warm team, dat steeds oog heeft voor je persoonlijke groei.”

Stage periode 1e kwartaal 2022
Charlotte Nietvelt:

"Tijdens een stage bij de Afvaardiging leer je op korte tijd zóveel: van hoe een informatief ambtsbericht op te stellen tot waar of bij wie je snel betrouwbare info kan vinden. Ik vond het ontzettend leuk dat ik hierbij de vrijheid kreeg om ook over eigen interessegebieden, zoals jeugdcriminaliteit, te rapporteren. Daarnaast is het erg waardevol om een blik te mogen werpen op de ‘radartjes’ achter enkele Vlaams-Nederlandse dossiers.

Last but not least, kan je rekenen op een team van fantastische collega’s. Gegarandeerd laten zij jou vanaf dag één superwelkom voelen. "

Stage periode 3e kwartaal 2021
Rabia Sika:

"Stage lopen bij de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Den Haag is een unieke kans om te begrijpen hoe een diplomatieke post werkt, om je netwerk te verbreden en uiteraard om je professionele vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast is het gewoon een fantastische werkomgeving met fijne mensen waardoor de drie maanden zo voorbij vliegen. Ik zou iedereen aanraden om deze uitdaging aan te gaan en een stage te lopen bij de AAVR Den Haag!"

Stage periode 4e kwartaal 2020
Lena Coupez:

"Deze stage bood mij de unieke kans om meer inzicht te krijgen in de diplomatie en de Vlaams-Nederlandse betrekkingen. Door het uitvoeren van een boeiend takenpakket en de opvolging door twee mentoren, heb ik mezelf verder kunnen ontplooien in de diplomatieke wereld. Deze stage was de ideale manier om mijn netwerk uit te breiden en mijn professionele competenties te ontwikkelen. Dit alles met leuke collega’s en in een mooie werkomgeving.
Daarenboven, had ik als stagiair op deze post ook een leuke buitenlandse ervaring waardoor ik Den Haag leerde kennen en nieuwe vrienden maakte.

Ik ben om al deze redenen zeer dankbaar voor de afgelopen 3 maand en raad iedereen met interesse in de diplomatie aan om deze kans te grijpen!"

Stage periode 4e kwartaal 2021
Daan Slegers:

“Stage lopen bij de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland was zonder twijfel een unieke ervaring. Omringd door drie mentoren – en superfijne collega’s – kreeg ik de kans om mijn potentieel verder te ontplooien in een diplomatieke context. Tegelijkertijd kon ik kennismaken met een verscheidenheid aan taken: opportuniteiten detecteren voor samenwerking met Vlaanderen, rapporteren over actuele politieke ontwikkelingen, praktische kennis verwerven over professioneel gebruik van sociale media, enz. Zo een stage is zeker en vast een aanrader voor iedereen die van een carrière in de diplomatie droomt.”

Stage periode 1e kwartaal 2021