Studio Shehrazade - Gorges Ocloo & Haider Al Timimi

Datum:
Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45 te Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Stel dat er een zwart gat is waar we ons aan het alziend oog van de publieke opinie, van de maatschappij en haar moraal kunnen onttrekken en ongeremd onszelf kunnen zijn, afgepeld van uniformen, codes en predestinatie. Vrij om te zijn, om lief te hebben, om de ander daadwerkelijk te ontmoeten. Studio Shehrazade is zo’n plek. Daar vinden twee mannen, van Ghanese en Irakese afkomst, mekaar.

In de Studio is niets wat het lijkt en vervallen alle zogezegd 'natuurlijke' evidenties. Het huwelijk is geen tweemanszaak, toxische mannelijkheid transformeert tot transgenderactivisme, Afrikaanse goden en oosterse geesten wisselen naar believen van gedaante, van geslacht of van seksuele voorkeur en de Pride wordt een viering van de ziel.

Studio Shehrazade is een danstheatervoorstelling, geïnspireerd op het werk van fotograaf Hashem El Madani die in Beirut een discrete fotostudio runde waar mensen hun ware aard en geheime fantasieën in beeld lieten brengen. For their eyes only. Studio Shehrazade tast de grenzen af van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit en wil de fobie en daaruit volgende (gruwel)daden aan de kaak stellen. Maar evengoed wordt de westerse blik bevraagd, die homoseksualiteit vaak herleidt tot een aparte, vaststaande identiteit.

Voor meer informatie en kaarten, via www.brakkegrond.nl
© Bart Grietens