The Flemish Masters Museum Tour -het KBR museum in Brussel

Datum:
Locatie: Thuis!
Toevoegen aan persoonlijke kalender

“The Flemish Masters Museum Tour” neemt de draad weer op van het “Stay At Home Museum”

Het “Stay At Home Museum” was een wereldwijd succes. Meer dan 2,5 miljoen kijkers uit bijna 100 landen waren de eregast op virtuele rondleidingen langs de werken van Vlaamse Meesters zoals Rubens, Bruegel en van Eyck. De reeks scoorde offline en online persaandacht in liefst 50 landen, en werd door de BBC zelfs beoordeeld als “best lockdown entertainment”. De nieuwe “Flemish Masters Museum Tour” gaat verder op hetzelfde élan.

Het succesconcept blijft ongewijzigd

In de nieuwe “Flemish Masters Museum Tour” brengt de kijker virtueel een VIP bezoek aan toonaangevende Vlaamse musea en collecties. Daarbij krijgt hij tekst en uitleg van een expert verbonden aan het museum, die gepassioneerd inzoomt op verbluffende details en verbazingwekkende verhalen. Het resultaat is een reeks van online documentaires die garant staan voor een unieke beleving en leerrijke ervaring.

De online rondleidingen in de “Flemish Masters Museum Tour” zijn korte, op zichzelf staande documentaires. Maar ze zijn ook geschikt – zodra de coronacrisis dit opnieuw toelaat – als voorbereiding, begeleiding of aanvulling van een echt museumbezoek. Vandaar de ondertitel bij de reeks: your personal preview for the real thing.

Zelfde tijd, zelfde plaats

Elke aflevering zal op hetzelfde tijdstip op dezelfde plaats gepubliceerd worden: om 19 uur op de Flemish Masters Facebook pagina, het Visit Flanders YouTube kanaal en de Flemish Masters website. En elke aflevering kan nadien herbekeken worden.

De nieuwe “Flemish Masters Museum Tour” is een initiatief van Toerisme Vlaanderen, de Vlaamse musea en de Vlaamse cultuurtelevisiezender Canvas, in samenwerking met FARO, het Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed.