Vlaams choreografe Audrey Apers maakt choreografie (Im)Pulse

Datum:
Locatie: Theater aan het Spui, Den Haag
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Het drieluik (Im)Pulse bestaat uit drie choreografieën met een sturende rol voor muziek. De voorstelling brengt twee geroemde werken van Krisztina de Châtel naast uitdagend nieuw werk van jong talent Audrey Apers uit SALLY’s Danslab. Krisztina de Châtel, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan op deze manier hun handen ineen voor het koesteren van repertoire én vernieuwing in muziek en dans.

In Pulse (2007), met ontwerpen van mode-icoon AZIZ, worden de dansers door de pianoklanken van György Ligeti meegesleurd als bladeren in een orkaan. Op initiatief van SALLY Dansgezelschap Maastricht is De Châtel’s klassieker terug in de theaters. “Eentje om nog eens te gaan zien” schreef NRC Handelsblad.

Met Thirteen Images From The Dark Land (2017) creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Gemaakt in opdracht van SALLY Dansgezelschap Maastricht, op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88, verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

Met haar nieuwe werk Labour of Love (2019) zet Apers muziek en dans in voor een streven voorbij hiërarchische verhoudingen. In een live dialoog tussen Apers en haar muzikale counterpart moet de strijd om territorium wijken voor het werken aan een gemeenschappelijke grond.

Over de makers

Gedurende haar hele carrière stimuleert De Châtel actief getalenteerde dansmakers en nieuwe projecten. In de noodzaak om jong talent te steunen heeft zij een partner gevonden in SALLY Dansgezelschap Maastricht. Met het programma Danslab biedt SALLY een platform aan choreografen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen via dans en beweging in een multidisciplinaire context. Uit het Danslab komt de Vlaamse choreografe Audrey Apers, eerder een gezichtsbepalende danseres bij SALLY.

Voor (Im)Pulse maakt Apers in Danslab een nieuw werk. In Labour of Love staat de collaboratie met muziek centraal. Danslab is een initiatief van SALLY Dansgezelschap Maastricht in samenwerking met VIA ZUID Talentontwikkeling in de podiumkunsten.

Kaarten via www.hnt.nl