Vlaamse kunst in quarantaine

Datum:
Locatie: Thuis!
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Nu de deuren van culturele instellingen gesloten zijn, podia leeg en concertzalen stil blijven ontstaan er online steeds meer mooie en interessante initiatieven om toch van kunst en cultuur te kunnen genieten. Wij houden een overzicht bij van Vlaamse initiatieven die ons zijn opgevallen.
 

Toneelhuis wodt Huistoneel

Door: Toneelhuis
Een theater kan niet zonder haar publiek, ook niet als de zalen noodgedwongen leegstaan. Daarom zoeken de makers van het Toneelhuis ons op vanuit hun schuiloorden. Ze spinnen vanuit hun huizen lange, onzichtbare draden tot bij ons, met verhalen, gedichten, gedachten en beelden. Zo wordt Toneelhuis voor even Huistoneel. Onder andere Vlaamse Klepper Benjamin Verdonck maakte nieuw Quarantaine-werk vanuit zijn huis in Kapellen. Geniet ervan!

Ga naar Huistoneel

Café Quarantaine

Door: Studio Brussel
Nu de podia leeg blijven zendt Studio Brussel meerdere keren in in de week avond in het zeer gezellige online Café Quarantaine live shows uit van wisselende gasten. Afgelopen weken zag je onder meer Compact Disk Dummies, Black Mamba en Selah Sue.

Ga naar Café Quarantaine

WIELS FROM HOME

Door: WIELS
WIELS lanceert vanaf deze week een lockdown-filmprogramma! Het idee: een stukje WIELS bij jou brengen door middel van een gecureerde videoselectie van kunstenaars die tentoonstellingen hadden of in residentie waren in ons kunstcentrum. Tot het einde van de Belgische lockdown deelt WIELS elke dinsdag twee video's op Vimeo.

Ga naar WIELS FROM HOME

Podium Aan Huis

Door: Cultuurconnect
Podium Aan Huis is een tijdelijk platform met een bundeling van podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel voor jong en oud. Dagelijks komen er nieuwe voorstellingen bij. Door de coronacrisis is de magie van de live beleving even onbereikbaar. Honderden voorstellingen zijn geannuleerd nu cultuurhuizen moeten sluiten. Via dit platform kan je tijdelijk toch genieten van straffe podiumvoorstellingen. Na de coronamaatregelen hopen we iedereen massaal in de zalen terug te zien.
Dit platform is een initiatief van Cultuurconnect, in samenwerking met gezelschappen en cultuurhuizen. Cultuurconnect ondersteunt cultuurhuizen, bibliotheken, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven in hun digitale innovatie en dienstverlening.

Ga naar Podium Aan Huis

Meer volgt!
We zullen dit overzicht continu updaten met interessante online initiatieven! Heb jij een interessant Vlaams inititaief gezien en vind je dat deze moet worden toegevoegd aan de lijst? Stuur een mail naar alex.heuvink@brakkegrond.nl

Bron: Vlaamse Cultuurhuis de Brakke Grond