Wereldaidsdag

  • 30 november 2021

Vandaag is het Wereldaidsdag en wordt er extra aandacht gevraagd voor de strijd tegen hiv en aids. Er wordt overal ter wereld solidariteit gevraagd voor mensen die hiv-positief zijn of die aids hebben. Deze dag, die bestaat sinds 1988, is nodig want er zijn nog steeds misverstanden en vooroordelen over deze ziekte. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd en ook in Vlaanderen en Nederland zijn er verschillende initiatieven om een steentje bij te dragen.

In Vlaanderen doet het expertisecentrum voor seksuele gezondheid, Sensoa, jaarlijks een oproep om solidariteit te tonen met mensen met hiv. Dit kan je doen door het rode lintje  te dragen, in actie te komen of les te geven over hiv. Ook bij dit centrum kan je de strijd tegen aids en hiv steunen door een gift te doen.

In Nederland geeft onder andere het aidsfonds hier jaarlijks aandacht aan door het organiseren van acties. Je kan de strijd tegen aids en hiv ook steunen door een bijdrage te geven aan dit fonds.

Laten we vandaag samen onze solidariteit tonen!

Bron: https://zizomag.be/article/13392, https://www.sensoa.be/, https://aidsfonds.nl/nieuws/dit-is-er-te-doen-rond-wereldaidsdag/

Wereldaidsdag | Sensoa